Fast i en forort

I torsdags fick vi skjuts ner till var kommande manads stad, Sorrento. Det ar en liten sommarstad pa cirka 1600 invanare. Jag borjade jobba i fredags och Gabbi i lordags. Vi jobbar som servitriser pa Hotel Continental, och kommer att ha mycket att gora om ett par veckor. Det har gatt bra for oss, det enda vi kampar med ar den australienska slangen och vissa ord. Finns dock inte speciellt mycket att gora en veckordag efter klockan fyra om man inte jobbar, sa de senaste dagarna har vi bara suttit pa vart fangelse, som vi sa vacker kallar det, och last bocker. 

Vadret ar inget att hanga i granen. Det ar kallt, blasigt och ibland regnigt. Sa nu vantar vi bara pa det australienska sommarvadret som ska komma i dagarna, sa att vi kan hanga pa stranden istallet for att spendera vara sista pengar pa varma klader.

Idag tog vi, for ovanlighetens skull, bussen in till Rosebud, som tar cirka en halvtimme fran Sorrento, for att lana datorer gratis har pa biblioteket. I Sorrento har vi bara daligt internet och inget fungerande wifi. Har saklart rakat ga inom ett par affarer ocksa. Tog med mig kameran for att lagga in bilder, men glomde saklart sladden. Vi ska hit igen om ett par dagar, sa da slanger jag in de fa bilder jag har. Vanta med spanning!

I Thornbury

Melbourne tar aldrig slut. Butikerna tar aldrig slut. Våra pengar kommer att ta slut. Det är tur att vi åker till Sorrento imorgon för att börjar jobba!

Just nu sitter jag ute i Thornbury, en förort till Melbourne, hos en kompis vi träffade på Koh Samui i Thailand. Vi bor i en riktig mögig ungkarlslya med hundhår, spindelväv och smuts överallt. Igår hade vi lite kalas, vilket gjorde det hela ännu värre. Så eftersom Mitch och Jason är och jobbar, och jag och Gabbi är fast i en håla, har vi städat och skurat köket och halva tvrummet. Vi vet att det inte är populärt, men ack så behövligt. Bor man gratis får man dra sitt strå till stacken!

Ikväll ska vi ner på en nattmarknad. Får se vad den har att erbjuda! Just nu behöver vi bara hitta sovsäckar till rummet vi ska bo på de kommande två månaderna. Vet inte hur vi ska kunna bära på alla grejer...

Dag tre

Jag och Gabbi har verkligen varit flitiga vara tva forsta dagar i Melbourne. Igar oppnade vi bankkonton pa Commonwealth Bank, som gick hur smidigt och bra som helst, kopte en adapter och ett par sandaler. Imorse fixade vi ett par viktiga saker pa datorn, sen gick vi en runda i nastan hela staden, kopte australienska simkort och lagade egen mat. Det ar slut pa det flashiga fram till lonen. (Mamma, du skulle inte tro dina ogon om du sag mig!)

Vadret har ar bra, men det ar inte sa varmt. Man brukar saga att Melbourne har fyra arstider under en dag. Det kan stamma ganska bra! Pa natten ar det svinkallt, men nar solen star pa kanns det som att man ska branna sonder. Staden i sig ar fantastisk. Det ar en storstad utan dess like som aldrig tar slut. (Om man gillar att ga i affarer och fika.) Hostlet ar hur najs som helst. Billigt, enkelt och rent. Det enda dar inte ar ordning pa ar saklart mina klader. 

Nu ar det slut pa dator-tid och dags for ol!

Antligen i Australien

Vi anlande i Melbourne igar 00.10 australiensk tid. Vi hamtade vara vaskor, kopte en skybusbiljett och akte in mot stan runt 01.00 for att hitta ett hostel att sova pa. Mission impossible nar Eminem ar i stan. Tva timmar, tio hostel och en taxi senare hamnade vi pa ett dyrt stalle, i olika rum. Men eftersom det var var forsta natt i Australien, pa ett dorm som var morkt som natten, sa bestamde vi for att dela sang. Det blev inte mycket somn, eftersom vi var tvugna att checka ut klockan 10. 

Imorse bestamde vi oss for att leta vidare. Vi gick tillbaka till Discovery Hotel och fick till var lycka hora att dom hade fatt avbokningar. Sa nu bor vi pa varldens mysigaste hostel, i samma rum. Har ar det helt okej prisvard mat, och vi forsoker att halla en budget pa 60 dollar om dagen, som hittills verkar ga bra. Vi har till och med klamt in vars ett par sandaler i dagens budget! 

Har inte hunnit utforska stan sa mycket, da det ar latt att fastna i affarer har. Men en park, ett museum och lite roliga sevardheter ska vi hinna med innan vi aker vidare ner mot Sorrento och borjar jobba. Nu ska vi ner till kallaren och ta en gratis ol och lyssna pa liveband. Livet ar ganska bra!