En sista dag i Thailand

Vår plan var att åka till Phuket town för att ha nära till flygplatsen och hitta bra shopping, men när hela minibussen hoppade av på Nai Yang beach kände vi grupptrycket. Två dagar på stranden istället för två dagar slösandes pengar på saker vi inte behöver kändes som en bra idé. Så här sitter vi nu, på Nai Yang White Beach med vårt gratis wifi och fina rum, precis intill stranden. För bara 200 kronor per natt! 

Igår utforskade vi byn lite, tog en snabb sväng ner till stranden, gick hem och skådade ett riktigt högljudt oväder, gick ut och åt och tog ett par öl på två softa barer. Klockan är nio på morgonen här och jag är lite mer morgonpigg än Gabbi. Ska snart dra upp henne så vi kan gå och äta frukost på stranden. 

Imorgonbitti åker vi till Australien, så ikväll packar vi väskan ordentligt och går och lägger oss i tid. Om vi kan. Jag är exalterad och faktiskt lite nervös!

Strander overallt

I forrgar kom vi fram till Krabi, Ao Nang. Gjorde sjalvklart det man inte ska gora, bokade guest house pa baten via en snubbe som rekommenderade. Allting har gatt bra, men vad han sa var "nara stranden" ar i sjalva verket ute i djungeln, 15 minuter fran stranden med en taximoppe. Vi har gratis skjuts in till stan pa dagen, men kanner att vi bor lite for langt ut fran civilisationen. Dessutom bor vi i en bungalow som spokar. Vi vaknar pa natterna av att det hors som att ett par fliflops gar omkring utanfor, men nar vi glor ut ar dar ingen. Inatt lag bada invirade i tacket och hoppades pa att fa overleva natten.

Igar besokte vi Poda Ssland, som hade nast intill vit strand, och turkost vatten. Tyvarr var det lite for mycket turister for att man skulle kunna njuta ordentligt. Pa kvallen akte vi, i ett fasligt regnvader, till en lokal marknad pa Krabi, dar vi gick los pa alldeles for billiga klader. 

Idag var vi pa Railay Beach och stekte, innan vi akte hem, tillbaka in till staden, och nu sitter vi har. Tankte utforska barerna ikvall och klamma ner en ol eller tva!
 

Phi Phi

Nu har vi varit pa Phi Phi i en vecka. Tiden gar verkligen snabbt nar man har roligt. Vi bor mitt i smeten och att ga och lagga sig innan tva kan man glomma. Stranden har ar ganska langgrund med sma koraller, alger och for mycket folk, sa vi brukar aka till Long beach nar vadret tTillater. Det ar ett paradis, en vit sandstrand med turkost vatten. Som att kliva in i ett vykort.


Kvallarna har ar ganska vilda. Det hander nagot varje dag. Jag har blivit kastad mellan tva thailandare, buren under en limbo i famnen pa en av dom, lart mig skriva mitt namn pa thailandska och just nu pagar en rassia mot droger. Det sistnamnda verkar dock inte vara sa allvarligt for igar stod poliserna och spelade biljard och drack ol.

Igar at vi, hor och hapna, kottbullar med potatismos och lingon och brunsas pa en skandinavisk restaurang. Herre min skapare vad gott det var. Vi sa inte ett ljud till varandra under hela maltiden utan satt bara och mmade och slickade tallrikarna rena.

Idag var vi pa Long beach i en timme, sen blev vadret daligt och vi akte hem och gjorde det som vi alltid gor nar det ar daligt vader, shoppade. Nu har vi fixat med rakningar och sant som kanns oviktigt nar man ar har, och snart ska vi hem och nappa innan vi ska ut och ata grillad fisk. Ska bli sa gott. Imorgon aker vi vidare till Ao-nang, dar vi ska spendera resten av dagarna med att aka ut till oar, innan vi aker vidare till Australien. Ska forsoka hinna uppdatera en gang till innan dess!
 

Framme efter 16 timmar pa resande flipflops

Nu har vi lamnat vart alskade Koh Tao och akt till Phi Phi. Vi har haft ett par fartfyllda dagar med nya manniskor, ol, god mat och rabieshundar. Tyvarr hann vi inte utforska sa mycket av on eftersom det regnade alla dagar.

Igarkvall klockan tio thailandsk tid akte vi med en nattbat till fastlandet. Vi lag som packade sillar och bade svettades och fros. Det ar aldrig nagot mellanting har. Darefter akte vi vidare med buss, sen minibuss, och sen bat, och var framme vid halv ett pa dagen. Vi har spenderat cirka 4 timmar pa vart rum och det ser redan ut som ett varldskrig. 

Snart ska vi utforska staden och fylla var kyl med ol innan vi dansar loss pa stranden. Vi bor saklart mitt i smeten!

Fran Koh Samui till Koh Phangan till Koh Tao

Nu har det gatt en vecka, och allt daligt som kan handa har hant. Hoppas vi. Vi akte fran Koh Samui till Koh Phangan tva dagar innan Full Moon. Dagarna innan var precis lika fartfyllda som kvallen med stort K. Vi fick en stalker som skamde ut oss infor hela stranden (lang historia, men om jag sager att han reste ensam, vilket innebar att man nastan maste vara for mycket for att hitta vanner, sa kanske ni forstar), vi blev kompis med tva svenska skona tjejer, vi blev av med vara planbocker och en massa annat smatt och gott.

Sista dagen pa Koh Phangan akte jag, Gabbi och de tva svenska tjejerna till en lokal marknad en bit utanfor vart omrade. Jag sager bara, holy bananas vilka billiga (och fina) klader! Vi kopte linnen for 20 kronor och klanningar for 50. Hemma skulle man fatt lagga till en nolla bakom. Efter det akte vi hem, motte upp vara thailandska kompisar och akte ivag till en lokal barbequerestaurang. Och jag kan nog saga att det var den godaste maten jag atit i hela mitt liv. Pa vagen hem akte vi inom en lokal festival. Dar satt en massa galna thailandare och drack ol och dansade. Det var en fantastisk dag!

Igar sa vi hejda till vara thailandska kompisar med grat i halsen och akte vidare till Koh Tao. Batresan var sjuk. Tydligen. Folk stod och spydde medans jag lag och sov. Men fram kom vi, och nu bor vi pa ett jattemysigt guest house. Igar orienterade vi oss och idag har vi bara hunnit ata frukost (ja pappa, man gor det klockan 12 eller 13 har). Vi ska nog ta en massage eller fixa vara ackliga fotter. Fick glas i foten igar och da kande jag att det var dags att kopa flip flops.

Ett dåligt skaldjur är alltid ett dåligt skaldjur

Kata var PARadiset, bokstavligt talat. Vart vi än gick såg vi par, par och par. Och barnfamiljer. Det känns skönt att ha kommit till ett mer ungdomligt ställe med barer längst stranden och musik på det. 

Resan hit var väl en resa för sig. Jag varnar känsliga läsare för ett väldigt... detaljerat inlägg! I fredags hittade jag och Gabbi en najs bar som var en gammal bil dom hade öppnat upp och sålde drinkar från. Där satt vi tills klockan slog tolv, sen spatserade vi hemåt för att få lite sömn innan vi skulle åka vidare. Morgonen därefter vaknade jag av att jag behövde springa till toaletten och slänga upp allt jag ätit och druckit dagen innan. Jag mådde bra men tänkte att det måste blivit en drink för mycket. Vi gick ner för att äta frukost, och efter att bara ha satt in min fot på ställen fick jag vända. Kramade toaletten, mådde bra och gick ner igen. Åt lite pannkakor och sen kom minibussen, och min oro för att magen skulle vända sig upp och ner. När chauffören stannade för att tanka passade jag på att springa till toaletten. Bra timing i alla fall. Vi hoppade in i bilen och efter ett par timmar fick vi be chauffören stanna vid sidan. Ungefär här, och när Gabbi också började må dåligt, konstaterade vi att det handlade om matförgiftning av något slag. Alla var hjälpsamma och gav mig tips, och chauffören och hans kompanjon lät mig och Gabbi sitta längst fram. Resten av resan gick bra, och trots att magen vände på sig konstant under resten av kvällen gick vi ner till stranden och åt middag och försökte ha det så gött som vi bara kunde. Idag mår jag tusen gånger bättre!

Nu bor vi på världens mysigaste guest house med trevlig personal. Hakuna Matata heter det, så Ivana, skriv ner det. Det hade du och Felix gillat, tror jag! Vi har två sängar, ett jättefint badrum, tv, varmvatten, en stor terass och gratis internet för bara cirka 75 kronor per person och natt. Vi funderar på att stanna här en extra natt.

Nu ska vi till restaurangen och äta frukost, sen lägga oss på stranden och försöka att inte bränna oss mer än vad vi redan gjort. (Går det att bränna sig mer?) Bilder kommer!
 

Efter ett antal timmars väntan

Antligen sitter vi har, efter 1,5 timmes flyg, 7 timmes vantan, 11 timmars flyg, 4 timmars vantan och ytterligare 1,5 timmes flyg. Det har varit en kampig resa men vi klarade det. Jag tror aldrig att jag kommer ta tre flyg inom loppet av 2 dagar igen. Isafall far jag stanna over nagonstans.

Vi tog minibuss till Kata igarkvall, nagra timmar senare an vad vi hade raknat med. Men fick tack vare Lonely Planets guide tag pa ett bra guest house till hyffsat pris. Nar vi skulle lagga oss blev jag nojig och letade efter bed bugs, och inbillade mig ocksa att jag hittade nagra. Gabbi sa att jag skulle sova istallet och jag lydde order. Men, jag vaknade saklart vid tva pa natten och borjade leta igen. Nu har vi konstaterat att vi INTE har nagra bed bugs.

Dagen har vi spenderat pa stranden (som vi ett litet tag trodde var Kata beach, men visade sig vara Karon beach). Ganska mycket familjer med smabarn, och saklart en massa speedos. Det kom fram tva italienare och ville ta foto med oss. Sen kom en thailandare over med en ananas och vi sa att nej, vi har inte bestallt nagat, da pekade han pa dom och dom vinkade. Vi tackade, utnyttjade tillfallet (gratis ar gott) och njot av ananasen.

Ska forsoka hitta en mysig restaurang ikvall och nagon bar. Imorgon ska vi chilla pa Kata beach och i overmorgon aker vi till Railay (tror vi).

Jag hoppas att ni har det bra dar hemma och att det redan har borjat snoa och att ni fryser! Puss och kram.