Fran Kopenhamn till Phi Phi

Ja, vart ska man borja. Vara plan gick som de skulle och jag, Matte och Lollo mottes upp pa Bangkoks flygplats. Trotta och utmattade borjade vi fondera pa om vi skulle ta flyg eller buss till Phuket vilket slutade med att vi akte med en taxi till Bangkok centrum som rekomenderade oss att ta bussen. Sure, nar vi betalat for bussen hade vi bara 6 timmar att doda i Bangkok. Vi var trotta, utmattade, vilse och ganska yra. Bangkok ar en stor stad och eftersom vi inte kom pa naganting att gora gick vi till det stora kopcentrumet typ tre ganger. Vi var alldeles for tomma i huvudet for att komma pa att vi kunde oppna var Thailandsbok for att se vad man kunde gora i Bangkok. Tror att alla var beredda pa att aka hem. Att gora det basta av situationen funkade inte och det slutade med att vi hangde utanfor turistinformationsbyran. Da sprang tva fransman fram till oss och berattade att vi bara skulle aka med taxi som har taxameter for att det var billigare. Vi lyssnade inte och fragade bara om dom ocksa skulle aka buss. Oui, det skulle dom. Och dom hade en lang lista pa saker att gora i Bangkok sa vi foljde med dom till shoppinggatan full med turister. Den var sa najs! Maste fatta mig kort. Efter en 12 timmars bussresa var vi framme i Phuket, tog en tuktuk till Patong och sen vidare till Matildas slakting som vi nu har bott hos i fyra dagar. Jetlaget tog pa vara krafter sa vi hangde pa stranden i tre dagar, hittade fransmannen dar, som ocksa hamnat i Patong, drack ol pa Bangla Road (Som inte var sa najs pagrund av alla som star och saljer sig). Sista dagen kande vi for att gora nagat sa vi akte till Freedom Beach. Jag var dar for sju ar sedan och maste tyvarr saga att det var battre da for att tsunamin tagit en del av traden. 

Vi tog baten till Phi Phi i forrgar (kanns som igar, tiden gar sa snabbt), motte upp Johanna och Amanda (Som gomt sig i vaktens stuga, haha). Gick och hittade ett guest house att sova pa och begav oss ut pa en liten rundtur. Phi phi ar sa mysigt och stamningen ar sa bra! Pa kvallen fick vi antligen dricka buckets (Varfor har vi inte sanna hemma???) och festa med Jojje och Amme. Crazy night sager jag bara. Jojje har borjat jobba pa Italian Corner och saljer baguetter (Lite for billigt, sa chefen blir arg) och vi andra forsoker gora reklam med menyerna. Gar sadar.

Sa, igar gjorde vi en half day snorkling, vilket var en upplevelse. Fortsa on vi kom till var dar apor pa. Gulligt. Sen skulle man bada? Sen kom vi till snorklingen och sist men inte minst besokte vi Maya Beach. Dar borjade det regna. Sporegna. Sa alla ville aka hem, haha. Fick slut pa bensin mitt i havet vilket loste sig och var dyngsura nar vi kom tillbaka for att han korde som en galning. Alla fros. 

Pa kvallen drack vi buckets hemma hos oss och kom inte ut forran halv elva typ. Maste varit den mesta storda kvallen an salange... 

Nu sitter jag pa internet pa Jojje och Ammes guest house och vantar pa att dom ska bli klara. Vi ska ner till stranden for himlen ar bla. Det ar svettigt i skuggan men jag alskar det. Uppdaterar sa fort vi kan. Hoppas ni har det bra i snon... Att ni fryser och maste sova med duntacke.
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback